Nationaal Park Oosterschelde

Onze minicamping ligt op een uniek plekje aan het Nationaal Park Oosterschelde, het grootste en natste park van Nederland.

MiniCamping Zeelucht 7 d28

Spel van eb en vloed

Door het spel van eb en vloed is er altijd wat te beleven, op of onder water. De slikken en platen die bij vloed onder water staan, vallen bij eb droog. Ze bevatten dan weer voldoende voedsel voor de vele vogels die er komen foerageren. Als de platen weer in de golven verdwijnen, gaan de vogels naar de oevers van de Oosterschelde. Daar, achter de dijken, liggen de karrevelden, inlagen en kreekgebieden die het verhaal vertellen van de historie van de Zeeuwen en hun strijd tegen het water. 

De wondere onderwaterwereld

Niet alleen boven water maar ook onder water verbergt zich een prachtige, kleurrijke wereld. Op en in de zandige bodem leven brokkelsterren, platvissen, sepia's, garnalen, paardenanemonen, schelpdieren en allerlei soorten wormen. Tussen de stenen van dammen en dijken leven krabbetjes en kreeften. Met een beetje geluk spot je een bruinvis of zeehondje. 

Tip:

Wandel vanf de camping heen langs het water, u hoort het ruisen van de branding, terug door de inlaag en geniet van de stilte en het zachte ruisen van het riet. Een heerlijke wandeling van ca. 2 km.

De Oosterschelde ontdekken

Aan de oevers van de Oosterschelde vindt u op verschillende plaatsen natuurentrees die informatie geven over de natuur, de historie en de omgeving. Het National Park Oosterschelde organiseert ook vele activiteiten op en rond de Oosterschelde. Een overzicht vindt u hier. Als gastheer van de Oosterschelde organiseert Minicamping Zeelucht in samenwerking met de gidsen van het Nationaal Park in het seizoen regelmatig de excursie Zeeuwse Zilte Zaligheden

natuurentree minicamping zeelucht

Nationaal Park Oosterschelde

Lid van: